به طور کلی با استفاده از سروو موتورها ما میتوانیم موقعیت شفت سروو را کنترل کنیم و همچنین علاوه بر کنترل موقعیت شفت سروو ، قدرت و سرعت چرخش شفت سرو را نیز میتوانیم کترل کنیم .
ترکیب سرو موتور و سرو درایو مانند ترکیب یک موتور AC و یک درایو ( اینورتر ) می باشد . با این تفاوت که ترکیب اینورتر موتور AC یک سیستم کنترلی حلقه باز می باشد در حالیکه ترکیب سروو موتور و سروو درایو یک سیستم کنترلی حلقه بسته می باشد.


انواع سروو موتور :

سروو موتورها بر اساس تغذیه ورودی به سروو موتورهای AC ( جریان متناوب ) و سروو موتورهای DC ( جریان مستقیم ) تقسیم می شوند که به دو صورت سه فاز و تک فاز هستند. در صورتیکه بخواهیم از راندمان بالا و گشتاور مناسب بهره ببریم باید از ماشین AC استفاده کنیم . به دلیل داشتن همین مزایا سرو های AC نسبت به سرو های DC پیشی گرفته اند.


نکات مهم در انتخاب سروو موتورها :


1-    تعداد ورودی و خروجی سروو
2-    انکودر موتور سروو
3-    تغذیه سرو درایو
4-    قدرت پردازش CPU
5-    مدهای کاری سروو درایو و مدهای داخلی
6-    پشتیبانی از انکودر دوم
7-    حرکت نرم در سرعت های پایین
8-    شبکه


سرو موتورهای دلتا :

دلتا الکترونیک یک تولید کننده پیشرو در محصولات اتوماسیون صنعتی ، افتخار دارد با راه اندازی انواع سرو موتورهای دلتا عملکرد بالا در کنترل حرکت و موقعیت را ایجاد کند.سروو موتور دلتا یک سیستم یکپارچه است که بر پایه قدرت در تکنولوژی صنعتی و الکترونیکی برای الزامات مشتریان در کاربردهای مختلف ماشین آلات کاربردی طراحی  شده است . تمام درایوهای سروهای سری ASDA با یک پردازنده سیگنال دیجیتال برتر DSP ارائه شده است که نشان دهنده عملکرد با سرعت بالا در مدار حلقه کنترل است . علاوه بر این ، ویژگی های دیگر سری دلتا ASDA از جمله تنظیم عملکرد تجزیه و تحلیل نرم افزار ، کنترل سرعت حرکت با سرعت بالا و دقیق را برای طیف گسترده ای از برنامه های اتوماسیون صنعتی فراهم میکند.


سرو های دلتا به سرو های سری


•    DELTA AC SERVO A2 SERIES
•    DELTA AC SERVO B2 SERIES
•    DELTA AC SERVO A3 SERIES
•    DELTA AC SERVO AB SERIES
•    DELTA AC SERVO B SERIES

تقسیم میشوند که با توجه به کارایی و مدهای کاری از هم جدا می شوند. شرکت دلتا جهت رفع نیازهای  صنعت اتوماسیون در بخش کنترل حرکت و موقعیت سرو موتورهای ASDA-A2 را که دارای عملکرد بسیار دقیقی می باشند ، تولید کرده است .


مشخصات سروو های دلتا :

سرو موتورهای سری ASDA-B از سری های قدیمی تر میباشند که در رنج های توانی 0.1KW-2KW موجود بوده و  دارای دو مدل کی پد و قابلیت های ذخیره سازی پارامترها و اتوتیون میباشند . دارای پورت های ارتباطی RS485\RS232 می باشند . همچنین دارا ی مدهای کنترلی TIRQUE ( گشتاور ) / POSITION ( موقعیت ) /SPEED  (سرعت) میباشند.

سرو موتورهای AB نیز از سری های قدیمی تر میباشد و به سروهای ژاپنی معروف میباشند . دارای پورت های ارتباطی RS485/RS232 می باشد . همچنین این مدل از دارای قابلیت HOMING و در رنج های توانی 0.1KW – 2KW موجود می باشد. مدهای کاری این سری SPEED /POSITION / TORQUE  SPEED INTERNAL / POSITION INTERNAL / TORQUE INTERNAL / می باشد.

سری B2 که سری سری پیشرفته تر ASDA-B  می باشد که سازگاری کامل با دستگاههای CNC را دارند. این سری از سری های اقتصادی با قابلیت های استاندارد می باشد که دارای انکودری با دقت 17 بیت می باشند. و از رنج 200W – 3KW موجود میباشند و دارای مدهای کنترلی TORQUE/ POSITION / SPEED میباشند.

سرو های سری ASDA-A2 که از سری پیشرفته تر سروهای دلتا میباشند علاوه بر پورت های RS485 / RS232 دارای پورت CANOPEN نیز میباشند دارای 2 ورودی پالس سخت افزاری و دارای پاسخ فرکانسی 1000 هرتز می باشد. انکدر این سری  از سروو ها دارای دقت 20 بیت و با ضریب قابل تنظیم داخلی 1،280،000 پالس می باشند . این سری از سروو ها قابلت FULL-CLOSE LOOP با استفاده از انکدر دوم را دارا می باشد. این سری از سرووها علاوه بر مدهای کاری گشتاور / سرعت و موقعیت دارای مدهای گشتاور داخلی ( INTERNAL TORQUE ) / سرعت داخلی ( INTERNAL SPEED ) / موقعیت داخلی ( INTERNAL POSITOIN ) می باشند . این سری دارای تکنولوژی تنظیم اتوماتیک بسیار قوی می باشد.


سروو موتورهای استون :

شرکت استون ESTUN به عنوان یکی از بزرگترین مراکز پژوهش و توسعه سیستم های سروو درایو و سروو موتور AC در  دنیا شناخته شده است . این شرکت با بیش از 20 سال تجربه به عنوان یکی از بزرگترین تولید کنندگان  سیستم های سروو شناخته میشود.این شرکت پس از تلاش های فراوان توانسته به تکنولوژی موتورهای دو موتوره و سه موتوره دست پیدا کند.


دسته بندی سرو های استون به صورت زیر می باشد:


•    سرو موتورهای 2 موتوره ETS
•    سرو موتورهای 3 موتوره ETS
•    سرو موتورهای 20 بیت AMF
•    سرو موتورهای سری PRONET

 سرو موتورهای 2 موتوره از سری سرو موتورهای ETS می باشند که دارای مد کنترلی POSITION می باشندکه امکان تحمل اضافه بار تا 300 درصد جریان نامی را دارا میباشند. امکان ارتباط شبکه از طریق پروتکل های CANOPEN/MODBU را دارند . دارای رنج توانی 400 وات تا 1KW هستند.

سرو موتورهای 3 موتوره نیز از سری سروهای ETS میباشند که دارای مد کنترلی POSITION /SPEED / INTERNAL POSITION میباشند. این سری مجهز به انکدر افزایشی 2500 پالس بردور میباشندو امکان ارتباط شبکه از طریق پروتکل های CANOPEN / MOD-BUS را دارا هستند و در رنج های 400 وات تا 1KW موجود میباشد .

سرو موتورهای 20بیت ( AMF ) مجهز به انکدر 20 بیتی در موتورهای خود می باشند که دارای رزولوشن 1،048،576 در هر دور هستند .

سرو های سری پرونت دارای مد کنترلی TORQUE / POSITION / SPEED می باشند . امکان استفاده از PLC داخلی و مجهز به انکودر افزایشی 2500 پالس بر دور / رزولور و انکودر های مطلق 17 بیتی میباشند . امکان ارتباط شبکه از طریق پروتکل های  ETHERNET / PROFIBUS / CANOPEN و مدباس را دارا می باشد. دارای رنج توانی 200 وات تا 4KW نیز هستند .